Smazat položku z košíku?
Smazat
Storno
Přihlášení
Registrace proběhla úspěšně. Můžete se přihlásit.
E-mail - není v systému
Heslo - není platné
Zapomenuté heslo
Změna hesla
E-mail - není v systému
Původní heslo - není platné
Nové heslo (min. 8 znaků + min. 1 číslo) - musí být vyplněno - není správný tvar
Potvrzení nového hesla - musí být vyplněno - hesla se neshodují
Heslo jsme úspěšně změnili.
OK
Zapomenuté heslo
E-mail - není v systému
Pokyny pro obnovu hesla pošleme
na uvedený email.
odběr newsletteru
E-mail - musí být vyplněno - musí být ve správném tvaru
Zaregistrujte se k odběru newsletteru. Pošleme Vám první email, kde si nastavíte, jaké informace Vás zajímají. Ať už jsou to slevové akce, recepty nebo tipy, kde nás můžete potkat.
Souhlasím se zásadami
zpracování
osobních údajů
Přihlásili jste se k odběru newsletteru. Děkujeme.
OK
změna údajů
Uložili jsme provedené změny.
OK
Poštovné
Vaši zásilku musíme rozdělit na více balíčků a tomu odpovídá vyšší poštovné.

x balíček do 5 kg ()
x balík do 10 kg ()
OK, Rozumím
Nad 1 500 Kč
doprava zdarma

Při objednávce nad 1 500 Kč máte dopravu zdarma. Ať Vám chutná!
OK, paráda

Velikonoční bylinkové houstičky

Velikonoční bylinkové houstičky
Držíte tradice? Housky, houstičky, pletýnky, preclíky a další se pečou během celého předvelikonočního času. Tak si dneska k velikonoční kopřivové nádivce, hráškové polévce nebo špenátovému pestu udělejte nějakou tu houstičku i vy. Tady máte náš vyladěný recept na velikonoční bylinkové houstičky s konopným olejem:
  • 600 g hladké mouky
  • droždí
  • lžička cukru
  • 250 ml mléka
  • sůl
  • vejce
  • 8 lžic konopného oleje
  • 50g másla nebo sádla, případně kokosový olej
  • bylinky – popenec, tymián, divoká pažitka, kopřivy, jarní cibulka
  • vajíčko na pomazání a semínka a hrubá sůl na posypání

Z mléka, droždí a lžičky cukru necháme vzejít kvásek, mezitím si nasekáme na drobno divoké bylinky (záleží, co zrovna máte, klidně smícháme i více druhů). Do mísy odvážíme mouku, přidáme kvásek, vejce, konopný olej a trochu másla. Nezapomeneme sůl. Vypracujeme vláčné těsto a necháme hodinku kynout. Rozdělíme těsto na stejně velké kusy (můžeme odvážit) a zaplétáme houstičky případně jiné tvary.

Necháme ještě 10 minut kynout, pak potřeme rozšlehaným vejcem, sypeme hrubou solí i lněným, konopným nebo sezamovým semínkem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 25 min. 
Čtěte
dále