Smazat položku z košíku?
Smazat
Storno
Přihlášení
Registrace proběhla úspěšně. Můžete se přihlásit.
E-mail - není v systému
Heslo - není platné
Zapomenuté heslo
Změna hesla
E-mail - není v systému
Původní heslo - není platné
Nové heslo (min. 8 znaků + min. 1 číslo) - musí být vyplněno - není správný tvar
Potvrzení nového hesla - musí být vyplněno - hesla se neshodují
Heslo jsme úspěšně změnili.
OK
Zapomenuté heslo
E-mail - není v systému
Pokyny pro obnovu hesla pošleme
na uvedený email.
odběr newsletteru
E-mail - musí být vyplněno - musí být ve správném tvaru
Zaregistrujte se k odběru newsletteru. Pošleme Vám první email, kde si nastavíte, jaké informace Vás zajímají. Ať už jsou to slevové akce, recepty nebo tipy, kde nás můžete potkat.
Souhlasím se zásadami
zpracování
osobních údajů
Přihlásili jste se k odběru newsletteru. Děkujeme.
OK
změna údajů
Uložili jsme provedené změny.
OK
Poštovné
Vaši zásilku musíme rozdělit na více balíčků a tomu odpovídá vyšší poštovné.

x balíček do 5 kg ()
x balík do 10 kg ()
OK, Rozumím
Nad 1 500 Kč
doprava zdarma

Při objednávce nad 1 500 Kč máte dopravu zdarma. Ať Vám chutná!
OK, paráda

Teplá ovesná kaše se švestkovo-makovým rozvarem

Teplá ovesná kaše se švestkovo-makovým rozvarem
Teplá ovesná kaše se švestkovo-makovým přelivem je skvělá podzimní snídaně. Mák a švestky jdou přirozeně dohromady a když zkusíte na klasickou teplou ovesnou kaši náš teplý rozvar s kouskem rumu a skořice doplněný makovým olejem, nebudete při chladných podzimních ránech litovat. 

Na jednu porci kaše si připravte:
  • 4 lžíce ovesných vloček
  • 200 ml mléka
  • špetku soli

Vločky dáme do menšího hrnce, zalijeme mlékem a mírně osolíme. Přivedeme k varu, nezapomínáme míchat, snížíme teplotu a vaříme  ještě cca 1–2 minuty do zhoustnutí.

Na teplý rozvar si zhruba 150 g vypeckovaných švestek podlijeme trochou vody a zasypeme vanilkovým cukrem, přidáme lžíci rumu, skořici, badyán a citronovou kůru. Přivedeme k varu, průběžně mícháme, když jsou švestky měkké, vmícháme lžíci makového oleje a odstavíme z plotny. Rozvar můžeme případně dosladit dalším cukrem dle vlastní chuti, záleží na vyzrálosti ovoce, nebo můžeme přidat lžíci švestkových povidel.

Kaši dáme do misky a podáváme s rozvařeným ovocem. Shora ji můžeme ozdobit sekanými mandlemi.
Čtěte
dále