Smazat položku z košíku?
Smazat
Storno
Přihlášení
Registrace proběhla úspěšně. Můžete se přihlásit.
E-mail - není v systému
Heslo - není platné
Zapomenuté heslo
Změna hesla
E-mail - není v systému
Původní heslo - není platné
Nové heslo (min. 8 znaků + min. 1 číslo) - musí být vyplněno - není správný tvar
Potvrzení nového hesla - musí být vyplněno - hesla se neshodují
Heslo jsme úspěšně změnili.
OK
Zapomenuté heslo
E-mail - není v systému
Pokyny pro obnovu hesla pošleme
na uvedený email.
odběr newsletteru
E-mail - musí být vyplněno - musí být ve správném tvaru
Zaregistrujte se k odběru newsletteru. Pošleme Vám první email, kde si nastavíte, jaké informace Vás zajímají. Ať už jsou to slevové akce, recepty nebo tipy, kde nás můžete potkat.
Souhlasím se zásadami
zpracování
osobních údajů
Přihlásili jste se k odběru newsletteru. Děkujeme.
OK
změna údajů
Uložili jsme provedené změny.
OK
Poštovné
Vaši zásilku musíme rozdělit na více balíčků a tomu odpovídá vyšší poštovné.

x balíček do 5 kg ()
x balík do 10 kg ()
OK, Rozumím
Nad 1 500 Kč
doprava zdarma

Při objednávce nad 1 500 Kč máte dopravu zdarma. Ať Vám chutná!
OK, paráda

Švestkové bramborové knedlíky s tvarohem a makovým olejem

Švestkové bramborové knedlíky s tvarohem a makovým olejem
Podzimní klasika, kterou musíte zkusit v naší variantě. Jemné bramborové švestkové knedlíky obalené v makové mouce s cukrem, sypané tvarohem a přelité makovým olejem. 

Na přípravu těsta budeme potřebovat:
  • 500 g vařených brambor
  • 200 g hrubé mouky
  • 150 g krupice
  • 1 vejce
  • sůl

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, necháme vychladnout a studené nastrouháme najemno. Nejlepší je uvařit si je den dopředu. Osolíme, přidáme vejce, krupici a mouku a vypracujeme tužší těsto, podle potřeby můžeme přidat další krupici nebo mouku. S bramborovým těstem pracujeme rychle, při delším zpracování má těsto sklony k řídnutí.

Na pomoučeném prkénku do těsta balíme švestky buď celé nebo jejich půlky a  vytvarujeme knedlíky. Knedlíky dáme do vařící osolené vody a opatrně je nadzdvihneme vařečkou ode dna, aby se k němu nepřilepily. Zvolna vaříme cca 8 min nebo až knedlíky vyplavou. Hotové knedlíky vyndáme a necháme okapat.

Nakonec knedlíky obalíme ve směsi makové mouky (nebo mletých makových pokrutin) a cukru moučky a na talířích posypeme strouhaným tvarohem a přelijeme makovým olejem.

Dobrou chuť!
Čtěte
dále