Smazat položku z košíku?
Smazat
Storno
Změna hesla
Heslo jsme úspěšně změnili.
OK
změna údajů
Uložili jsme provedené změny.
OK
Poštovné
Vaši zásilku musíme rozdělit na více balíčků a tomu odpovídá vyšší poštovné.
x balíček do 5 kg ()
x balík do 10 kg ()
x balíček do 5 kg ()
x balík do 10 kg ()
OK, Rozumím
STĚHUJEME SE
Vážení zákazníci,
děkujeme za váš velký zájem o naše výrobky. Vzhledem k tomu, že se právě stěhujeme do větších prostor, omluvte prosím omezený sortiment a delší dodací dobu Vašich balíčků. Plný sortiment budeme opět nabízet během letních měsíců. Děkujeme za pochopení.
OK
Nad 1 500 Kč
doprava zdarma
doprava zdarma
Při objednávce nad 1 500 Kč máte dopravu zdarma. Ať Vám chutná!
OK, paráda
Štrůdl s mletým ostropestrcem dvakrát jinak

štrůdl se dá udělat trochu jinak a chutnat bude pořád stejně skvěle. Tady máte tip na základní těsto na štrůdl s mletým ostropestrcem. Náplň si můžete zvolit buď klasickou jablečnou nebo zkuste makovo-tvarohovou kombinaci s třešněmi (ideálně naloženými v rumu). Obě dvě verze jsou skvělé a díky ostropestrci i výživově úplně někde jinde, než když zvolíte klasiku.
Na těsto budete potřebovat:
Těsto zadělejte a rozválejte a buď naplňte klasicky strouhanými jablky s cukrem, skořicí, rozinkami a kousky ořechů, nebo si připravte makovo-tvarohovou náplň.
Na makovo-tvarohovou náplň budete potřebovat:

Vyšlehejte si tvaroh s makovou moukou, cukrem a pudinkem, případně s trochou mléka do husté kaše, kterou dejte na rozválené těsto. Na těsto rozložte třešně - ať už čerstvé nebo kompotované, vypeckované nebo s peckami – každý podle svých preferencí.
Potom těsto zabalte, potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte v troubě rozehřáté na cca 200°C jako klasický štrůdl.
Nebudete tomu věřit, ale iNa těsto budete potřebovat:
- 400g hladké (nebo špaldové hladké) mouky
- 50g mletého ostropestrce
- 20 dkg másla nebo alternativně některý z rostlinných olejů (můžete zkusit 3 lžíce makového oleje a zbytek dodat jakýkoliv jiný rostlinný olej)
- 2 vejce
- 2 lžíce octa
- 8 lžic mléka
- špetku soli
Těsto zadělejte a rozválejte a buď naplňte klasicky strouhanými jablky s cukrem, skořicí, rozinkami a kousky ořechů, nebo si připravte makovo-tvarohovou náplň.
Na makovo-tvarohovou náplň budete potřebovat:
- 250 g tvarohu
- 100 g makové mouky
- 50 g cukru
- vanilkový pudink (nebo ještě lépe trochu škrobu a pravou vanilku)
- mléko (podle potřeby, resp. v závislosti na konzistenci tvarohu - někdy není třeba vůbec)
- třešně (případně třešňový nebo višňový kompot nebo vyzkoušejte vynikající variantu s třešněmi naloženými v rumu)

Vyšlehejte si tvaroh s makovou moukou, cukrem a pudinkem, případně s trochou mléka do husté kaše, kterou dejte na rozválené těsto. Na těsto rozložte třešně - ať už čerstvé nebo kompotované, vypeckované nebo s peckami – každý podle svých preferencí.
Potom těsto zabalte, potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte v troubě rozehřáté na cca 200°C jako klasický štrůdl.
Čtěte
dále
dále