Smazat položku z košíku?
Smazat
Storno
Přihlášení
Registrace proběhla úspěšně. Můžete se přihlásit.
E-mail - není v systému
Heslo - není platné
Zapomenuté heslo
Změna hesla
E-mail - není v systému
Původní heslo - není platné
Nové heslo (min. 8 znaků + min. 1 číslo) - musí být vyplněno - není správný tvar
Potvrzení nového hesla - musí být vyplněno - hesla se neshodují
Heslo jsme úspěšně změnili.
OK
Zapomenuté heslo
E-mail - není v systému
Pokyny pro obnovu hesla pošleme
na uvedený email.
odběr newsletteru
E-mail - musí být vyplněno - musí být ve správném tvaru
Zaregistrujte se k odběru newsletteru. Pošleme Vám první email, kde si nastavíte, jaké informace Vás zajímají. Ať už jsou to slevové akce, recepty nebo tipy, kde nás můžete potkat.
Souhlasím se zásadami
zpracování
osobních údajů
Přihlásili jste se k odběru newsletteru. Děkujeme.
OK
změna údajů
Uložili jsme provedené změny.
OK
Poštovné
Vaši zásilku musíme rozdělit na více balíčků a tomu odpovídá vyšší poštovné.

x balíček do 5 kg ()
x balík do 10 kg ()
OK, Rozumím
Nad 1 500 Kč
doprava zdarma

Při objednávce nad 1 500 Kč máte dopravu zdarma. Ať Vám chutná!
OK, paráda

Štrůdl s mletým ostropestrcem dvakrát jinak

Štrůdl s mletým ostropestrcem dvakrát jinak
Nebudete tomu věřit, ale i štrůdl se dá udělat trochu jinak a chutnat bude pořád stejně skvěle. Tady máte tip na základní těsto na štrůdl s mletým ostropestrcem. Náplň si můžete zvolit buď klasickou jablečnou nebo zkuste makovo-tvarohovou kombinaci s třešněmi (ideálně naloženými v rumu). Obě dvě verze jsou skvělé a díky ostropestrci i výživově úplně někde jinde, než když zvolíte klasiku.

Na těsto budete potřebovat:

  • 400g hladké (nebo špaldové hladké) mouky
  • 50g mletého ostropestrce
  • 20 dkg másla nebo alternativně některý z rostlinných olejů (můžete zkusit 3 lžíce makového oleje a zbytek dodat jakýkoliv jiný rostlinný olej)
  • 2 vejce
  • 2 lžíce octa
  • 8 lžic mléka
  • špetku soli

Těsto zadělejte a rozválejte a buď naplňte klasicky strouhanými jablky s cukrem, skořicí, rozinkami a kousky ořechů, nebo si připravte makovo-tvarohovou náplň.

Na makovo-tvarohovou náplň budete potřebovat:

  • 250 g tvarohu
  • 100 g makové mouky
  • 50 g cukru
  • vanilkový pudink (nebo ještě lépe trochu škrobu a pravou vanilku)
  • mléko (podle potřeby, resp. v závislosti na konzistenci tvarohu - někdy není třeba vůbec)
  • třešně (případně třešňový nebo višňový kompot nebo vyzkoušejte vynikající variantu s třešněmi naloženými v rumu)


Vyšlehejte si tvaroh s makovou moukou, cukrem a pudinkem, případně s trochou mléka do husté kaše, kterou dejte na rozválené těsto. Na těsto rozložte třešně - ať už čerstvé nebo kompotované, vypeckované nebo s peckami – každý podle svých preferencí.

Potom těsto zabalte, potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte v troubě rozehřáté na cca 200°C jako klasický štrůdl.
Čtěte
dále