Smazat položku z košíku?
Smazat
Storno
Přihlášení
Registrace proběhla úspěšně. Můžete se přihlásit.
E-mail - není v systému
Heslo - není platné
Zapomenuté heslo
Změna hesla
E-mail - není v systému
Původní heslo - není platné
Nové heslo (min. 8 znaků + min. 1 číslo) - musí být vyplněno - není správný tvar
Potvrzení nového hesla - musí být vyplněno - hesla se neshodují
Heslo jsme úspěšně změnili.
OK
Zapomenuté heslo
E-mail - není v systému
Pokyny pro obnovu hesla pošleme
na uvedený email.
odběr newsletteru
E-mail - musí být vyplněno - musí být ve správném tvaru
Zaregistrujte se k odběru newsletteru. Pošleme Vám první email, kde si nastavíte, jaké informace Vás zajímají. Ať už jsou to slevové akce, recepty nebo tipy, kde nás můžete potkat.
Souhlasím se zásadami
zpracování
osobních údajů
Přihlásili jste se k odběru newsletteru. Děkujeme.
OK
změna údajů
Uložili jsme provedené změny.
OK
Poštovné
Vaši zásilku musíme rozdělit na více balíčků a tomu odpovídá vyšší poštovné.

x balíček do 5 kg ()
x balík do 10 kg ()
OK, Rozumím
VÁNOČNÍ
OBJEDNÁVKY

Vánoční objednávky Zásilkovnou nebo kurýrem objednávejte do 17. prosince. Objednávky k osobnímu odběru v Zadní Třebani je možné vyzvednout do 22. prosince do 12 hodin.
OK
Nad 1 500 Kč
doprava zdarma

Při objednávce nad 1 500 Kč máte dopravu zdarma. Ať Vám chutná!
OK, paráda

Špaldová bábovka s makovou náplní

Špaldová bábovka s makovou náplní
Věděli jste, že bábovka nemusí být jen mramorová s kakaem? Vyzkoušejte naší špaldovou s mramorovou náplní z makové mouky. Základní těsto je standardní jako na klasickou mramorovanou bábovku.

  • 2 hrnky špaldové hladké mouky
  • Hrnek cukru
  • Prášek do pečiva bez fosfátů
  • 2 vajíčka od šťastných slepiček
  • Smetana ke šlehání
  • Mléko dle potřeby

Všechny sypké suroviny smícháme zvlášť a mokré taktéž. Vymícháme polotekuté těsto a vlijeme do vysypané formy na bábovku. V míse si část těsta necháme, ovšem bude to o něco méně, než kdybychom dělali mramorovanou bábovku. Místo 2 lžic kakaa přidáme do zbytku těsta cca 80 g makové mouky, 2 lžíce marmelády (my jsme použili naši domácí rybízovou ze směsi všech tří druhů rybízu), šťávu z půlky citronu a trochu rumu. Důkladně promícháme, aby se všechny části pěkně spojily a vlijeme do formy.

Pečeme při 180°C na horkovzduch asi 50 min. Maková náplň je po upečení bábovky hutnější a bábovka je příjemně vláčná.
Čtěte
dále