Smazat položku z košíku?
Smazat
Storno
Změna hesla
Heslo jsme úspěšně změnili.
OK
změna údajů
Uložili jsme provedené změny.
OK
Poštovné
Vaši zásilku musíme rozdělit na více balíčků a tomu odpovídá vyšší poštovné.
x balíček do 5 kg ()
x balík do 10 kg ()
x balíček do 5 kg ()
x balík do 10 kg ()
OK, Rozumím
Nad 1 500 Kč
doprava zdarma
doprava zdarma
Při objednávce nad 1 500 Kč máte dopravu zdarma. Ať Vám chutná!
OK, paráda
Šneci s konopným proteinem

vás tip, jak si je udělat zase trochu jinak. V těch našich je trocha konopného proteinu, který jim dodá spoustu vlákiny a bílkovin, a spousta oříšků. Skořici nedáváme, takže by se možná spíš než skořicoví měli nazvat oříškoví. Každopádně určitě stojí za to!
Na těsto si přípravte:
Nejlépe si kvásek připravíte tak, že do poloviny kostičky droždí (zhruba 20 g) přidáte lžičku cukru a mícháte, dokud vám nevznikne hladká kašička. Tím jste droždí krásně aktivovali. Pak přidejte jen lžíci vlažného mléka a lžíci mouky a nechte kvásek vzejít zhruba 15 minut na teplém místě.
Jakmile kvásek vyroste, zadělejte těsto a to si rozdělte na dvě poloviny. Do jedné z nich zapracujte 50g konopného proteinu. Vytvoříte si tak více variant šneků.
Pak si připravte krém. Zbylé 3 bílky vyšlehejte v tuhý sníh, přidejte 30 dkg cukru moučky a došlehejte ve vodní lázni.
Krém si natřete na rozválené těsto bez proteinu a posypte ho nasekanými pistáciemu s přimíchanou lžící konopného proteinu. Tu půlku těsta se zapracovaným konopným proteinem posypte mletými ořechy (můžete těsto variantně ještě rozdělit na poloviny a část posypat mletými mandlemi). Pistácie s konopím lze nasypat i na těsto s konopným proteinem, barevně to pak bude zelená na zelené, stejně jako může být světlé těsto posypané jen mandlemi či vlašskými ořechy - fantazii se meze nekladou.
Obě těsta, ať už jste zvolili jakoukoliv variantu, zabalte do rolády a nechte ztuhnout v lednici (cca 2 hod). Po zatuhnutí pak ideálně nití krájejte šneky asi půl centimetru tlusté a pečte při cca 180 °C do zlatova (20 - 25 minut zhruba).
Pokud doma také rádi pečete skořicové šneky, máme proNa těsto si přípravte:
- 50 dkg hladké mouky
- 50 dkg másla
- 3 žloutky
- 2 dkg droždí (společně s mlékem a lžičkou cukru si zadělejte kvásek)
Nejlépe si kvásek připravíte tak, že do poloviny kostičky droždí (zhruba 20 g) přidáte lžičku cukru a mícháte, dokud vám nevznikne hladká kašička. Tím jste droždí krásně aktivovali. Pak přidejte jen lžíci vlažného mléka a lžíci mouky a nechte kvásek vzejít zhruba 15 minut na teplém místě.
Jakmile kvásek vyroste, zadělejte těsto a to si rozdělte na dvě poloviny. Do jedné z nich zapracujte 50g konopného proteinu. Vytvoříte si tak více variant šneků.
Pak si připravte krém. Zbylé 3 bílky vyšlehejte v tuhý sníh, přidejte 30 dkg cukru moučky a došlehejte ve vodní lázni.
Krém si natřete na rozválené těsto bez proteinu a posypte ho nasekanými pistáciemu s přimíchanou lžící konopného proteinu. Tu půlku těsta se zapracovaným konopným proteinem posypte mletými ořechy (můžete těsto variantně ještě rozdělit na poloviny a část posypat mletými mandlemi). Pistácie s konopím lze nasypat i na těsto s konopným proteinem, barevně to pak bude zelená na zelené, stejně jako může být světlé těsto posypané jen mandlemi či vlašskými ořechy - fantazii se meze nekladou.
Obě těsta, ať už jste zvolili jakoukoliv variantu, zabalte do rolády a nechte ztuhnout v lednici (cca 2 hod). Po zatuhnutí pak ideálně nití krájejte šneky asi půl centimetru tlusté a pečte při cca 180 °C do zlatova (20 - 25 minut zhruba).
Čtěte
dále
dále