Smazat položku z košíku?
Smazat
Storno
Přihlášení
Registrace proběhla úspěšně. Můžete se přihlásit.
E-mail - není v systému
Heslo - není platné
Zapomenuté heslo
Změna hesla
E-mail - není v systému
Původní heslo - není platné
Nové heslo (min. 8 znaků + min. 1 číslo) - musí být vyplněno - není správný tvar
Potvrzení nového hesla - musí být vyplněno - hesla se neshodují
Heslo jsme úspěšně změnili.
OK
Zapomenuté heslo
E-mail - není v systému
Pokyny pro obnovu hesla pošleme
na uvedený email.
odběr newsletteru
E-mail - musí být vyplněno - musí být ve správném tvaru
Zaregistrujte se k odběru newsletteru. Pošleme Vám první email, kde si nastavíte, jaké informace Vás zajímají. Ať už jsou to slevové akce, recepty nebo tipy, kde nás můžete potkat.
Souhlasím se zásadami
zpracování
osobních údajů
Přihlásili jste se k odběru newsletteru. Děkujeme.
OK
změna údajů
Uložili jsme provedené změny.
OK
Poštovné
Vaši zásilku musíme rozdělit na více balíčků a tomu odpovídá vyšší poštovné.

x balíček do 5 kg ()
x balík do 10 kg ()
OK, Rozumím
Nad 1 500 Kč
doprava zdarma

Při objednávce nad 1 500 Kč máte dopravu zdarma. Ať Vám chutná!
OK, paráda

Šneci s konopným proteinem

Šneci s konopným proteinem
Pokud doma také rádi pečete skořicové šneky, máme pro vás tip, jak si je udělat zase trochu jinak. V těch našich je trocha konopného proteinu, který jim dodá spoustu vlákiny a bílkovin, a spousta oříšků. Skořici nedáváme, takže by se možná spíš než skořicoví měli nazvat oříškoví. Každopádně určitě stojí za to!

Na těsto si přípravte:

  • 50 dkg hladké mouky
  • 50 dkg másla
  • 3 žloutky
  • 2 dkg droždí (společně s mlékem a lžičkou cukru si zadělejte kvásek)

Nejlépe si kvásek připravíte tak, že do poloviny kostičky droždí (zhruba 20 g) přidáte lžičku cukru a mícháte, dokud vám nevznikne hladká kašička. Tím jste droždí krásně aktivovali. Pak přidejte jen lžíci vlažného mléka a lžíci mouky a nechte kvásek vzejít zhruba 15 minut na teplém místě.

Jakmile kvásek vyroste, zadělejte těsto a to si rozdělte na dvě poloviny. Do jedné z nich zapracujte 50g konopného proteinu. Vytvoříte si tak více variant šneků. 

Pak si připravte krém. Zbylé 3 bílky vyšlehejte v tuhý sníh, přidejte 30 dkg cukru moučky a došlehejte ve vodní lázni.

Krém si natřete na rozválené těsto bez proteinu a posypte ho nasekanými pistáciemu s přimíchanou lžící konopného proteinu. Tu půlku těsta se zapracovaným konopným proteinem posypte mletými ořechy (můžete těsto variantně ještě rozdělit na poloviny a část posypat mletými mandlemi). Pistácie s konopím lze nasypat i na těsto s konopným proteinem, barevně to pak bude zelená na zelené, stejně jako může být světlé těsto posypané jen mandlemi či vlašskými ořechy - fantazii se meze nekladou. 

Obě těsta, ať už jste zvolili jakoukoliv variantu, zabalte do rolády a nechte ztuhnout v lednici (cca 2 hod). Po zatuhnutí pak ideálně nití krájejte šneky asi půl centimetru tlusté a pečte při cca 180 °C do zlatova (20 - 25 minut zhruba).
Čtěte
dále