Smazat položku z košíku?
Smazat
Storno
Přihlášení
Registrace proběhla úspěšně. Můžete se přihlásit.
E-mail - není v systému
Heslo - není platné
Zapomenuté heslo
Změna hesla
E-mail - není v systému
Původní heslo - není platné
Nové heslo (min. 8 znaků + min. 1 číslo) - musí být vyplněno - není správný tvar
Potvrzení nového hesla - musí být vyplněno - hesla se neshodují
Heslo jsme úspěšně změnili.
OK
Zapomenuté heslo
E-mail - není v systému
Pokyny pro obnovu hesla pošleme
na uvedený email.
odběr newsletteru
E-mail - musí být vyplněno - musí být ve správném tvaru
Zaregistrujte se k odběru newsletteru. Pošleme Vám první email, kde si nastavíte, jaké informace Vás zajímají. Ať už jsou to slevové akce, recepty nebo tipy, kde nás můžete potkat.
Souhlasím se zásadami
zpracování
osobních údajů
Přihlásili jste se k odběru newsletteru. Děkujeme.
OK
změna údajů
Uložili jsme provedené změny.
OK
Poštovné
Vaši zásilku musíme rozdělit na více balíčků a tomu odpovídá vyšší poštovné.

x balíček do 5 kg ()
x balík do 10 kg ()
OK, Rozumím
Nad 1 500 Kč
doprava zdarma

Při objednávce nad 1 500 Kč máte dopravu zdarma. Ať Vám chutná!
OK, paráda

Rumpsteak na grilu s lehkým salátem

Rumpsteak na grilu s lehkým salátem
Na gril si připravte:

  • kvalitní a dobře vyzrálý rumpsteak vysoký 4 cm nebo jiné oblíbené maso
  • olej z tmavé hořčice
  • na závěr sůl a pepř

Základem dobrého výsledku letního grilování je zejména kvalitní a dobře vyzrálé maso. Na tom nešetřete. Rumpsteak by měl mít ideálně 4 cm na výšku. Stejně důležitý je pak správný postup. Nejprve do steaků lehce vetřete hořčičný olej. Nemělo by ho být moc, ale měl by pokrývat celý klus masa z obou stran. Tento postup dodá steakům skvělou lehce pikantní chuť a zajistí, že se nebudou přichytávat na gril.

Maso nechte pár hodin odležet v chladu. Aspoň hodinu před grilováním ho vyndejte z ledničky a opečte zprudka 4 minuty z každé strany na grilu rozpáleném na 200°C. Pak steaky dejte ještě na 5 minut odpočinout do trouby předehřáté na 120°C. Zvenku budou hezky opečené a uvnitř šťavnaté a zbarvené lehce do růžova. Maso osolte a opepřete až úplně na závěr.

K dobrému kusu masa je potřeba lehčí salát. My jsme si udělali tento:

  • 2 menší okurky hadovky
  • 0,5 kg keříčkových rajčat
  • 2 listové saláty little gem (tzv. salátová srdíčka)
  • 2 větší papriky
  • jarní cibulka
  • sůl, pepř, ostropestrcový olej, ocet, cukr

Veškerou zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky, zakapeme ostropestrcovým olejem, mírně osolíme a opepříme (doporučuji použít mlýnek s pepřem). Pak přidáme 2 lžíce octa a trochu cukru. Všechno důkladně promícháme a pokud v tuto chvíli nemáme ještě maso hotové, dáme salát v míse čekat do lednice.
Čtěte
dále