Smazat položku z košíku?
Smazat
Storno
Přihlášení
Registrace proběhla úspěšně. Můžete se přihlásit.
E-mail - není v systému
Heslo - není platné
Zapomenuté heslo
Změna hesla
E-mail - není v systému
Původní heslo - není platné
Nové heslo (min. 8 znaků + min. 1 číslo) - musí být vyplněno - není správný tvar
Potvrzení nového hesla - musí být vyplněno - hesla se neshodují
Heslo jsme úspěšně změnili.
OK
Zapomenuté heslo
E-mail - není v systému
Pokyny pro obnovu hesla pošleme
na uvedený email.
odběr newsletteru
E-mail - musí být vyplněno - musí být ve správném tvaru
Zaregistrujte se k odběru newsletteru. Pošleme Vám první email, kde si nastavíte, jaké informace Vás zajímají. Ať už jsou to slevové akce, recepty nebo tipy, kde nás můžete potkat.
Souhlasím se zásadami
zpracování
osobních údajů
Přihlásili jste se k odběru newsletteru. Děkujeme.
OK
změna údajů
Uložili jsme provedené změny.
OK
Poštovné
Vaši zásilku musíme rozdělit na více balíčků a tomu odpovídá vyšší poštovné.

x balíček do 5 kg ()
x balík do 10 kg ()
OK, Rozumím
VÁNOČNÍ
OBJEDNÁVKY

Vánoční objednávky Zásilkovnou nebo kurýrem objednávejte do 17. prosince. Objednávky k osobnímu odběru v Zadní Třebani je možné vyzvednout do 22. prosince do 12 hodin.
OK
Nad 1 500 Kč
doprava zdarma

Při objednávce nad 1 500 Kč máte dopravu zdarma. Ať Vám chutná!
OK, paráda

Pistáciový řez s konopným proteinem

Pistáciový řez s konopným proteinem
Konopný protein je skvělý do klasických moučníků, koláčů, buchet nebo řezů. Kromě toho, že jim dodá jemně oříškovou chuť, dodá jim zároveň i obrovské množství vlákniny, bílkovin, fosforu, hořčíku a železa. Určitě ho zkuste zařadit do svého běžného pečení. Tady je další z tipů, jak jej využít.

Na těsto si připravte:
  • 220 g hladké mouky (tentokrát jsme použili klasickou pšeničnou)
  • 50 g konopného proteinu
  • 1 prášek do pečiva
  • 120 g pistáciových  RAW ořechů (nepražené a nesolené)
  • 80 g čokolády na vaření
  • 200 g másla nebo Hery, pokud používáte
  • 250 g cukru
  • 150 ml mléka
  • 3 vejce
  • Špetka soli

Na krém si připravte:
  • 500 g mascarpone
  • 250 ml smetanke šlehání 33 %
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 lžíce cukru moučky)
  • nasekané pistácie na posypání

Nejprve si nasekáme pistácie na drobno. Využít můžeme kuchyňského robota. Pak přidáme čokoládu a rovněž nasekáme nebo nastrouháme. U zpracování v mixeru dáváme pozor, aby se čokoláda nezahřála příliš a nezačala se tavit a lepit. Dobře promícháme napřed všechny sypké suroviny, pak přidáme ostatní a dobře vyšleháme. Nejlépe krátce a rychle. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme při 170 °C zhruba hodinu (vyzkoušíme špejlí). Než budeme pokračovat v přípravě, musíme nechat korpus vychladnout.

Pro přípravu krému nejprve v misce dobře promícháme mascarpone s vanilkovým cukrem a také s moučkovým, vyšleháme si šlehačku a postupně a pomalu ji vmícháme do mascarpone. Krémem potřeme upečený vychladlý korpus a na závěr posypeme nasekanými pistáciemi.

Dobrou chuť!
Čtěte
dále