Smazat položku z košíku?
Smazat
Storno
Přihlášení
Registrace proběhla úspěšně. Můžete se přihlásit.
E-mail - není v systému
Heslo - není platné
Zapomenuté heslo
Změna hesla
E-mail - není v systému
Původní heslo - není platné
Nové heslo (min. 8 znaků + min. 1 číslo) - musí být vyplněno - není správný tvar
Potvrzení nového hesla - musí být vyplněno - hesla se neshodují
Heslo jsme úspěšně změnili.
OK
Zapomenuté heslo
E-mail - není v systému
Pokyny pro obnovu hesla pošleme
na uvedený email.
odběr newsletteru
E-mail - musí být vyplněno - musí být ve správném tvaru
Zaregistrujte se k odběru newsletteru. Pošleme Vám první email, kde si nastavíte, jaké informace Vás zajímají. Ať už jsou to slevové akce, recepty nebo tipy, kde nás můžete potkat.
Souhlasím se zásadami
zpracování
osobních údajů
Přihlásili jste se k odběru newsletteru. Děkujeme.
OK
změna údajů
Uložili jsme provedené změny.
OK
Poštovné
Vaši zásilku musíme rozdělit na více balíčků a tomu odpovídá vyšší poštovné.

x balíček do 5 kg ()
x balík do 10 kg ()
OK, Rozumím
Nad 1 500 Kč
doprava zdarma

Při objednávce nad 1 500 Kč máte dopravu zdarma. Ať Vám chutná!
OK, paráda

Neopakovatelný makovec

Neopakovatelný makovec
Tenhle makovec je u nás pokaždé jiný. Spotřebováváme v něm totiž sediment z lisování makového oleje – tedy jemné části semínek, která si sednou na dno stáčecích nádob. U nás je to oblíbený kousek pro ty, kteří se vymlouvají, že mák jíst nebudou, protože by jim zůstával za zuby. Na řezu ani v barvě totiž není mák nijak výrazný, ale ta chuť!

Pro účely domácího pečení určitě použijte naší makovou mouku, kterou meleme velmi najemno, a makový olej. 

Budete potřebovat:
  • 1 hrnek špaldové celozrnné mouky
  • 1 hrnek žitné mouky
  • prášek do pečiva
  • 1 ½ hrnku sedimentu z lisování makového oleje (nahraďte zhruba půl hrnkem makového oleje a hrnkem makové mouky)
  • ½ hrnku mléka
  • 2 vejce
  • hrst rozinek
  • lžíci povidel (my měli domácí hruškovo-rybízová)
  • trochu citrónové kůry

Veškeré suroviny smíchejte a zpracujte v těsto s konzistencí husté kaše. Vlijte do vymazaného a vysypaného plechu a pečte při cca 180°C zhruba 40 min.
Čtěte
dále