Smazat položku z košíku?
Smazat
Storno
Přihlášení
Registrace proběhla úspěšně. Můžete se přihlásit.
E-mail - není v systému
Heslo - není platné
Zapomenuté heslo
Změna hesla
E-mail - není v systému
Původní heslo - není platné
Nové heslo (min. 8 znaků + min. 1 číslo) - musí být vyplněno - není správný tvar
Potvrzení nového hesla - musí být vyplněno - hesla se neshodují
Heslo jsme úspěšně změnili.
OK
Zapomenuté heslo
E-mail - není v systému
Pokyny pro obnovu hesla pošleme
na uvedený email.
odběr newsletteru
E-mail - musí být vyplněno - musí být ve správném tvaru
Zaregistrujte se k odběru newsletteru. Pošleme Vám první email, kde si nastavíte, jaké informace Vás zajímají. Ať už jsou to slevové akce, recepty nebo tipy, kde nás můžete potkat.
Souhlasím se zásadami
zpracování
osobních údajů
Přihlásili jste se k odběru newsletteru. Děkujeme.
OK
změna údajů
Uložili jsme provedené změny.
OK
Poštovné
Vaši zásilku musíme rozdělit na více balíčků a tomu odpovídá vyšší poštovné.

x balíček do 5 kg ()
x balík do 10 kg ()
OK, Rozumím
Nad 1 500 Kč
doprava zdarma

Při objednávce nad 1 500 Kč máte dopravu zdarma. Ať Vám chutná!
OK, paráda

Makovec s citrónovo-ricottovou polevou

Makovec s citrónovo-ricottovou polevou
Tenhle makovec určitě musíte vyzkoušet. I největší odpůrci máku ho vezmou na milost, to mi věřte. Polovina mouky je totiž jemně mletá maková mouka, která na rozdíl od klasického máku neleze do zubů a zároveň obsahuje velké množství vápníku. A s citrónovo-ricottovou polevou nahoře ho budou milovat i děti.

Na jednu menší formu/pekáček nebo poloviční plech (cca 12 kousků) budete potřebovat:

  • 120g jemné makové mouky (pokud by vám došla, můžete zkusit i doma namleté makové pokrutiny, ale struktura bude hrubší)
  • 120g celozrnné špaldové mouky
  • 5 lžic makového oleje
  • vejce
  • vanilkový cukr
  • půl lžičky skořice
  • lžička prášku do pečiva
  • 250 ml mléka
  • 100g třtinového cukru
  • šťávu z půlky bio citrónu i s kůrou

Smícháme nejprve sypké a mokré ingredience zvlášť a až teprve potom dáme dohromady. Pečeme na 180 stupňů na horkovzduch zhruba 25-30 minut.

Citrónovou-ricottovou polevu si připravíme našleháním jednoho kelímku ricotty se zbylou půlkou šťávy z bio citrónu a dvěma lžícemi moučkového třtinového cukru.
Čtěte
dále