Smazat položku z košíku?
Smazat
Storno
Změna hesla
Heslo jsme úspěšně změnili.
OK
změna údajů
Uložili jsme provedené změny.
OK
Poštovné
Vaši zásilku musíme rozdělit na více balíčků a tomu odpovídá vyšší poštovné.
x balíček do 5 kg ()
x balík do 10 kg ()
x balíček do 5 kg ()
x balík do 10 kg ()
OK, Rozumím
Nad 1 500 Kč
doprava zdarma
doprava zdarma
Při objednávce nad 1 500 Kč máte dopravu zdarma. Ať Vám chutná!
OK, paráda
Makovec s citrónovo-ricottovou polevou

největší odpůrci máku ho vezmou na milost, to mi věřte. Polovina mouky je totiž jemně mletá maková mouka, která na rozdíl od klasického máku neleze do zubů a zároveň obsahuje velké množství vápníku. A s citrónovo-ricottovou polevou nahoře ho budou milovat i děti.
Na jednu menší formu/pekáček nebo poloviční plech (cca 12 kousků) budete potřebovat:
Smícháme nejprve sypké a mokré ingredience zvlášť a až teprve potom dáme dohromady. Pečeme na 180 stupňů na horkovzduch zhruba 25-30 minut.
Citrónovou-ricottovou polevu si připravíme našleháním jednoho kelímku ricotty se zbylou půlkou šťávy z bio citrónu a dvěma lžícemi moučkového třtinového cukru.
Tenhle makovec určitě musíte vyzkoušet. INa jednu menší formu/pekáček nebo poloviční plech (cca 12 kousků) budete potřebovat:
- 120g jemné makové mouky (pokud by vám došla, můžete zkusit i doma namleté makové pokrutiny, ale struktura bude hrubší)
- 120g celozrnné špaldové mouky
- 5 lžic makového oleje
- vejce
- vanilkový cukr
- půl lžičky skořice
- lžička prášku do pečiva
- 250 ml mléka
- 100g třtinového cukru
- šťávu z půlky bio citrónu i s kůrou
Smícháme nejprve sypké a mokré ingredience zvlášť a až teprve potom dáme dohromady. Pečeme na 180 stupňů na horkovzduch zhruba 25-30 minut.
Citrónovou-ricottovou polevu si připravíme našleháním jednoho kelímku ricotty se zbylou půlkou šťávy z bio citrónu a dvěma lžícemi moučkového třtinového cukru.
Čtěte
dále
dále