Smazat položku z košíku?
Smazat
Storno
Přihlášení
Registrace proběhla úspěšně. Můžete se přihlásit.
E-mail - není v systému
Heslo - není platné
Zapomenuté heslo
Změna hesla
E-mail - není v systému
Původní heslo - není platné
Nové heslo (min. 8 znaků + min. 1 číslo) - musí být vyplněno - není správný tvar
Potvrzení nového hesla - musí být vyplněno - hesla se neshodují
Heslo jsme úspěšně změnili.
OK
Zapomenuté heslo
E-mail - není v systému
Pokyny pro obnovu hesla pošleme
na uvedený email.
odběr newsletteru
E-mail - musí být vyplněno - musí být ve správném tvaru
Zaregistrujte se k odběru newsletteru. Pošleme Vám první email, kde si nastavíte, jaké informace Vás zajímají. Ať už jsou to slevové akce, recepty nebo tipy, kde nás můžete potkat.
Souhlasím se zásadami
zpracování
osobních údajů
Přihlásili jste se k odběru newsletteru. Děkujeme.
OK
změna údajů
Uložili jsme provedené změny.
OK
Poštovné
Vaši zásilku musíme rozdělit na více balíčků a tomu odpovídá vyšší poštovné.

x balíček do 5 kg ()
x balík do 10 kg ()
OK, Rozumím
Nad 1 500 Kč
doprava zdarma

Při objednávce nad 1 500 Kč máte dopravu zdarma. Ať Vám chutná!
OK, paráda

Makové kytičky

Makové kytičky
Tenhle recept je pro trochu zkušenější pekařky. Těsto je citlivější byť na drobné výkyvy v poměru tuk/mouka/vejce, takže někdy je třeba přidat malinko makové mouky, někdy trochu tuku (lžíci makového oleje). V každém případě s trochou citu pro těsto vznikne skvělé vánoční makové cukroví.

  • 30 dkg polohrubé mouky
  • 30 dkg tuku (směsi kokosového oleje, makového oleje, případně i dalších tuků; pokud nejste omezeni v příjmu živočišných tuků, klidně použijte i máslo)
  • 15 dkg makové mouky
  • 20 dkg cukru
  • 2 žloutky (nebo jedno celé vejce, když nechcete bílky na jiné cukroví nebo na polevu)

Vypracujte hladké těsto a dejte ho do lednice na 1-2 hodinky. Potom těsto rozválejte a vykrajujte tvary dle libosti. Pečte na cca 160°C zhruba 8 - 10 minut. Vychladlé pak slepujte marmeládou, a to nejlépe nějakou ostřejší (rybízová, ostružinová…). Nakonec můžete zdobit bílkem nebo citronovým ledem, či rovnou péct ozdobené brusinkou.
Čtěte
dále