Smazat položku z košíku?
Smazat
Storno
Přihlášení
Registrace proběhla úspěšně. Můžete se přihlásit.
E-mail - není v systému
Heslo - není platné
Zapomenuté heslo
Změna hesla
E-mail - není v systému
Původní heslo - není platné
Nové heslo (min. 8 znaků + min. 1 číslo) - musí být vyplněno - není správný tvar
Potvrzení nového hesla - musí být vyplněno - hesla se neshodují
Heslo jsme úspěšně změnili.
OK
Zapomenuté heslo
E-mail - není v systému
Pokyny pro obnovu hesla pošleme
na uvedený email.
odběr newsletteru
E-mail - musí být vyplněno - musí být ve správném tvaru
Zaregistrujte se k odběru newsletteru. Pošleme Vám první email, kde si nastavíte, jaké informace Vás zajímají. Ať už jsou to slevové akce, recepty nebo tipy, kde nás můžete potkat.
Souhlasím se zásadami
zpracování
osobních údajů
Přihlásili jste se k odběru newsletteru. Děkujeme.
OK
změna údajů
Uložili jsme provedené změny.
OK
Poštovné
Vaši zásilku musíme rozdělit na více balíčků a tomu odpovídá vyšší poštovné.

x balíček do 5 kg ()
x balík do 10 kg ()
OK, Rozumím
Nad 1 500 Kč
doprava zdarma

Při objednávce nad 1 500 Kč máte dopravu zdarma. Ať Vám chutná!
OK, paráda

Krůtí stehna se zeleným hráškem

Krůtí stehna se zeleným hráškem
Pokud chcete vyzkoušet marinádu z naší mleté hořčice a hořčičného oleje, vyzkoušejte tento vydatný a zároveň zdravý oběd. Hodí se v každém ročním období a přílohy k masu můžete podle vlastní chuti obměňovat.

Budete potřebovat:

  • krůtí stehna
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce hořčičného oleje
  • lžičku mleté hořčice
  • lžíci medu
  • 1 lžíci kečupu
  • 2 dcl bílého vína
  • zmrazený hrášek

Krůtí stehna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme a necháme si je venku, než připravíme marinádu. Pro její výrobu si připravíme misku, přidáme lžíci medu, lžičku mleté hořčice, 2 lžíce hořčičného oleje a lžíci kečupu. Vše řádně promícháme o důkladně potřeme osolená a opepřená krůtí stehna touto marinádou. Stehna uložíme v misce do lednice zhruba na jednu hodinu.

Pak je přendáme do pekáče a dáme zakrytá do trouby rozehřáté na 180-200°C. Zhruba po 20 min.  je podlijeme bílým vínem a necháme dál zakrytá péct. Po další cca hodině začíná být maso měkké, tehdy pekáč odklopíme, přisypeme zmrazený hrášek a dopečeme kůrku dozlatova. Podáváme nejlépe s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.
Čtěte
dále