Smazat položku z košíku?
Smazat
Storno
Změna hesla
Heslo jsme úspěšně změnili.
OK
změna údajů
Uložili jsme provedené změny.
OK
Poštovné
Vaši zásilku musíme rozdělit na více balíčků a tomu odpovídá vyšší poštovné.
x balíček do 5 kg ()
x balík do 10 kg ()
x balíček do 5 kg ()
x balík do 10 kg ()
OK, Rozumím
Nad 1 500 Kč
doprava zdarma
doprava zdarma
Při objednávce nad 1 500 Kč máte dopravu zdarma. Ať Vám chutná!
OK, paráda
Krůtí stehna se zeleným hráškem

naší mleté hořčice a hořčičného oleje, vyzkoušejte tento vydatný a zároveň zdravý oběd. Hodí se v každém ročním období a přílohy k masu můžete podle vlastní chuti obměňovat.
Budete potřebovat:
Krůtí stehna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme a necháme si je venku, než připravíme marinádu. Pro její výrobu si připravíme misku, přidáme lžíci medu, lžičku mleté hořčice, 2 lžíce hořčičného oleje a lžíci kečupu. Vše řádně promícháme o důkladně potřeme osolená a opepřená krůtí stehna touto marinádou. Stehna uložíme v misce do lednice zhruba na jednu hodinu.
Pak je přendáme do pekáče a dáme zakrytá do trouby rozehřáté na 180-200°C. Zhruba po 20 min. je podlijeme bílým vínem a necháme dál zakrytá péct. Po další cca hodině začíná být maso měkké, tehdy pekáč odklopíme, přisypeme zmrazený hrášek a dopečeme kůrku dozlatova. Podáváme nejlépe s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.
Pokud chcete vyzkoušet marinádu zBudete potřebovat:
- krůtí stehna
- sůl
- pepř
- 2 lžíce hořčičného oleje
- lžičku mleté hořčice
- lžíci medu
- 1 lžíci kečupu
- 2 dcl bílého vína
- zmrazený hrášek
Krůtí stehna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme a necháme si je venku, než připravíme marinádu. Pro její výrobu si připravíme misku, přidáme lžíci medu, lžičku mleté hořčice, 2 lžíce hořčičného oleje a lžíci kečupu. Vše řádně promícháme o důkladně potřeme osolená a opepřená krůtí stehna touto marinádou. Stehna uložíme v misce do lednice zhruba na jednu hodinu.
Pak je přendáme do pekáče a dáme zakrytá do trouby rozehřáté na 180-200°C. Zhruba po 20 min. je podlijeme bílým vínem a necháme dál zakrytá péct. Po další cca hodině začíná být maso měkké, tehdy pekáč odklopíme, přisypeme zmrazený hrášek a dopečeme kůrku dozlatova. Podáváme nejlépe s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.
Čtěte
dále
dále