Smazat položku z košíku?
Smazat
Storno
Změna hesla
Heslo jsme úspěšně změnili.
OK
změna údajů
Uložili jsme provedené změny.
OK
Poštovné
Vaši zásilku musíme rozdělit na více balíčků a tomu odpovídá vyšší poštovné.
x balíček do 5 kg ()
x balík do 10 kg ()
x balíček do 5 kg ()
x balík do 10 kg ()
OK, Rozumím
STĚHUJEME SE
Vážení zákazníci,
děkujeme za váš velký zájem o naše výrobky. Vzhledem k tomu, že se právě stěhujeme do větších prostor, omluvte prosím delší dodací dobu Vašich balíčků. Děkujeme za pochopení.
OK
Nad 1 500 Kč
doprava zdarma
doprava zdarma
Při objednávce nad 1 500 Kč máte dopravu zdarma. Ať Vám chutná!
OK, paráda
Králičí stehna na česneku s bramborovým knedlíkem

klasika našich babiček a k nedělnímu obědu se hodí nejen během těchto sychravých podzimních dní. Základem je jako vždy kvalitní maso. My jsme tentokrát vyzkoušeli králičí stehna od našich kolegů z trhů z Farmy Výšovice na Prostějovsku a rozhodně jsme nelitovali.
Osušená a omytá králičí stehna obalte ve směsi oleje z tmavé hořčice, prolisovaného česneku (doporučujeme nešetřit), rozmarýnu a soli. Snítku rozmarýnu můžete přidat ještě na každé stehýnko nahoru. V troubě vyhřáté na 160°C pečete v zakrytém pekáčku 2 až 2,5 hodiny bez odkrývání. Na závěr můžete dle potřeby na pár minut nechat dopéct kůrku.
Jako příloha je skvělý špenát s domácím bramborovým knedlíkem. Každý má ten svůj jedinečný bramborový knedlík, tak i my přidáváme svoji variantu.
Domácí bramborový knedlík
Vařené a opravdu dobře vychladlé brambory (nejlépe vařit den předem) nastrouháme - polovinu na jemno a polovinu na hrubo. Pokud nebyly brambory dostatečně kvalitní, přidáme lžičku bramborového škrobu. Přidáme dětskou krupičku v polovičním množství proti bramborám (tedy na 1 kg vařených brambor 500 g krupičky), lžičku soli a jedno menší vejce. Zpracujeme v těsto a připravíme knedlíky - válce o průměru cca 5 cm a délce 12 až 15 cm.
Vodu na knedlíky si dáme vařit s předstihem ještě před samotným zpracováváním těsta tak, abychom mohli knedlíky v okamžiku dokončení vložit do vroucí vody. S bramborovým těstem se musí pravovat rychle, jinak řídne, takže knedlíky by neměly čekat na to, až se voda začne vařit. Po několika minutách od vložení knedlíků do vroucí vody je zvedneme ode dna. Vaříme je zhruba 20 min. Můžeme zkontrolovat na jednom knedlíku, že krupička není na řezu okem viditelná. Hotové knedlíky všechny vyndáme rychle najednou a na povrchu propícháme vidličkou, aby mohla pára dobře unikat. Knedlíky je dobré krájet nití, nikoliv nožem.
Králičí pečínka jeOsušená a omytá králičí stehna obalte ve směsi oleje z tmavé hořčice, prolisovaného česneku (doporučujeme nešetřit), rozmarýnu a soli. Snítku rozmarýnu můžete přidat ještě na každé stehýnko nahoru. V troubě vyhřáté na 160°C pečete v zakrytém pekáčku 2 až 2,5 hodiny bez odkrývání. Na závěr můžete dle potřeby na pár minut nechat dopéct kůrku.
Jako příloha je skvělý špenát s domácím bramborovým knedlíkem. Každý má ten svůj jedinečný bramborový knedlík, tak i my přidáváme svoji variantu.
Domácí bramborový knedlík
Vařené a opravdu dobře vychladlé brambory (nejlépe vařit den předem) nastrouháme - polovinu na jemno a polovinu na hrubo. Pokud nebyly brambory dostatečně kvalitní, přidáme lžičku bramborového škrobu. Přidáme dětskou krupičku v polovičním množství proti bramborám (tedy na 1 kg vařených brambor 500 g krupičky), lžičku soli a jedno menší vejce. Zpracujeme v těsto a připravíme knedlíky - válce o průměru cca 5 cm a délce 12 až 15 cm.
Vodu na knedlíky si dáme vařit s předstihem ještě před samotným zpracováváním těsta tak, abychom mohli knedlíky v okamžiku dokončení vložit do vroucí vody. S bramborovým těstem se musí pravovat rychle, jinak řídne, takže knedlíky by neměly čekat na to, až se voda začne vařit. Po několika minutách od vložení knedlíků do vroucí vody je zvedneme ode dna. Vaříme je zhruba 20 min. Můžeme zkontrolovat na jednom knedlíku, že krupička není na řezu okem viditelná. Hotové knedlíky všechny vyndáme rychle najednou a na povrchu propícháme vidličkou, aby mohla pára dobře unikat. Knedlíky je dobré krájet nití, nikoliv nožem.
Čtěte
dále
dále