Smazat položku z košíku?
Smazat
Storno
Přihlášení
Registrace proběhla úspěšně. Můžete se přihlásit.
E-mail - není v systému
Heslo - není platné
Zapomenuté heslo
Změna hesla
E-mail - není v systému
Původní heslo - není platné
Nové heslo (min. 8 znaků + min. 1 číslo) - musí být vyplněno - není správný tvar
Potvrzení nového hesla - musí být vyplněno - hesla se neshodují
Heslo jsme úspěšně změnili.
OK
Zapomenuté heslo
E-mail - není v systému
Pokyny pro obnovu hesla pošleme
na uvedený email.
odběr newsletteru
E-mail - musí být vyplněno - musí být ve správném tvaru
Zaregistrujte se k odběru newsletteru. Pošleme Vám první email, kde si nastavíte, jaké informace Vás zajímají. Ať už jsou to slevové akce, recepty nebo tipy, kde nás můžete potkat.
Souhlasím se zásadami
zpracování
osobních údajů
Přihlásili jste se k odběru newsletteru. Děkujeme.
OK
změna údajů
Uložili jsme provedené změny.
OK
Poštovné
Vaši zásilku musíme rozdělit na více balíčků a tomu odpovídá vyšší poštovné.

x balíček do 5 kg ()
x balík do 10 kg ()
OK, Rozumím
Nad 1 500 Kč
doprava zdarma

Při objednávce nad 1 500 Kč máte dopravu zdarma. Ať Vám chutná!
OK, paráda

Konfitovaný květák

Konfitovaný květák
Že se makový olej nedá použít pro slané vaření? Omyl! Recept na konfitovaný květák, který vznikl ve spolupráci s Regionální potravinou, si zamilujete. Ač se to nezdá, kombinace květáku a máku stojí za to!

A jak na to?

  • Květák rozkrájejte na 4 části. Osolte a opepřete jednotlivé části a nechte je odstát.
  • V pekáčku rozpusťe máslo a vložte do něj květák tak, aby byl co nejvíce ponořený v másle. Pekáč zakryjte pečícím papírem a pečte při 160 °C do měkka zhruba 50 minut.
  • Mezitím si promíchetjte smetanu a podmáslí a přiveďte lehce k varu. Zahustěte rozmíchaným solamylem. Potřebujeme totiž, aby tekutina měla hustotu krémové polévky.
  • Dochuťte solí a makovým olejem.
  • Nakonec vše přeceďte přes jemné sítko. Měkký květák můžete pro kouřovou chuť ještě opéct na grilu.
  • Podmáslí se smetanou můžete nalít do lahve na šlehačku, aby se nám udělala pěna.
  • Květák dáme na dno talíře, přelijeme pěnou a posypeme praženým mákem nebo naší makovou moukou či namletými pokrutinami.

Dobrou chuť!
Čtěte
dále