Smazat položku z košíku?
Smazat
Storno
Přihlášení
Registrace proběhla úspěšně. Můžete se přihlásit.
E-mail - není v systému
Heslo - není platné
Zapomenuté heslo
Změna hesla
E-mail - není v systému
Původní heslo - není platné
Nové heslo (min. 8 znaků + min. 1 číslo) - musí být vyplněno - není správný tvar
Potvrzení nového hesla - musí být vyplněno - hesla se neshodují
Heslo jsme úspěšně změnili.
OK
Zapomenuté heslo
E-mail - není v systému
Pokyny pro obnovu hesla pošleme
na uvedený email.
odběr newsletteru
E-mail - musí být vyplněno - musí být ve správném tvaru
Zaregistrujte se k odběru newsletteru. Pošleme Vám první email, kde si nastavíte, jaké informace Vás zajímají. Ať už jsou to slevové akce, recepty nebo tipy, kde nás můžete potkat.
Souhlasím se zásadami
zpracování
osobních údajů
Přihlásili jste se k odběru newsletteru. Děkujeme.
OK
změna údajů
Uložili jsme provedené změny.
OK
Poštovné
Vaši zásilku musíme rozdělit na více balíčků a tomu odpovídá vyšší poštovné.

x balíček do 5 kg ()
x balík do 10 kg ()
OK, Rozumím
Nad 1 500 Kč
doprava zdarma

Při objednávce nad 1 500 Kč máte dopravu zdarma. Ať Vám chutná!
OK, paráda

Jáhelník s ovocem na různé způsoby

Jáhelník s ovocem na různé způsoby
Tradiční jáhelník se švestkami jsme tentokrát vylepšili o broskve, mletý ostropestřec a makový olej, který k tomuto typu ovoce jde skvěle. Množství těsta vychází na klasickou koláčovou formu a s ovocem rozhodně nešetřete.

Další variantou, kdy použijete stejné těsto, ale jiné ovoce i formu, je verze muffinů s ostružinami. Tahle kombinace je také skvělá. Záleží jen na vás, kterou variantu zvolíte nebo zda si vytvoříte nějakou svoji vlastní. Základ těsta je v obou případech stejný.



Na těsto budete potřebovat:

  • zhruba 300 g uvařených jáhel doslova „na kaši“ 
  • 200 g celozrnné špaldové mouky
  • 2 lžíce mletého ostropestrce
  • 150 ml mléka nebo podmáslí
  • 3-4 lžíce makového oleje
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 vejce
  • lžičku prášku do pečiva
  • lžičku skořice

Pokud budete dělat jáhelník, ovoce pokrájejte na měsíčky a vyskládejte na těsto. V případě muffinů pak ovoce do těsta rozházejte dle libosti.

Pečte zhruba 30-40 minut na 180 stupňů v horkovzdušné troubě.
Čtěte
dále