Smazat položku z košíku?
Smazat
Storno
Přihlášení
Registrace proběhla úspěšně. Můžete se přihlásit.
E-mail - není v systému
Heslo - není platné
Zapomenuté heslo
Změna hesla
E-mail - není v systému
Původní heslo - není platné
Nové heslo (min. 8 znaků + min. 1 číslo) - musí být vyplněno - není správný tvar
Potvrzení nového hesla - musí být vyplněno - hesla se neshodují
Heslo jsme úspěšně změnili.
OK
Zapomenuté heslo
E-mail - není v systému
Pokyny pro obnovu hesla pošleme
na uvedený email.
odběr newsletteru
E-mail - musí být vyplněno - musí být ve správném tvaru
Zaregistrujte se k odběru newsletteru. Pošleme Vám první email, kde si nastavíte, jaké informace Vás zajímají. Ať už jsou to slevové akce, recepty nebo tipy, kde nás můžete potkat.
Souhlasím se zásadami
zpracování
osobních údajů
Přihlásili jste se k odběru newsletteru. Děkujeme.
OK
změna údajů
Uložili jsme provedené změny.
OK
Poštovné
Vaši zásilku musíme rozdělit na více balíčků a tomu odpovídá vyšší poštovné.

x balíček do 5 kg ()
x balík do 10 kg ()
OK, Rozumím
Nad 1 500 Kč
doprava zdarma

Při objednávce nad 1 500 Kč máte dopravu zdarma. Ať Vám chutná!
OK, paráda

Hrášková polévka s makovými krutonky

Hrášková polévka s makovými krutonky
Pokud máte rádi hráškovou polévku (u někoho nechybí ani na vánočním stole), vyzkoušejte ji tentokrát s makovými krutonky. 

Na krutonky si připravíme starší žemli, nakrájíme na kostky, osolíme, pokapeme makovým olejem a dáme na plech vystlaný pečícím papírem do roztopené trouby na cca 180°C.

Hráškový krém připravíme ze zeleného hrášku, který dáme vařit do osolené vody, můžeme zahustit trochou jíšky. Můžete dochutit i kořením, ale v této úpravě to nedělám. Hrášek i mák jsou chuťově výrazné. Hrášek je uvařený za chvilku, můžeme dát část hrášku stranou, ostatní rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Následně vrátíme do polévky celé vařené hrášky. Při servírování dáme do polévky krutonky a zakápneme na talíři ještě trochou makového oleje a milovníci máku mohou přidat i pár makových semínek.

Makové krutonky nemusíte podávat jen s hráškovou polévkou, výborné budou i v salátu z čerstvé zeleniny.
Čtěte
dále