Smazat položku z košíku?
Smazat
Storno
Přihlášení
Registrace proběhla úspěšně. Můžete se přihlásit.
E-mail - není v systému
Heslo - není platné
Zapomenuté heslo
Změna hesla
E-mail - není v systému
Původní heslo - není platné
Nové heslo (min. 8 znaků + min. 1 číslo) - musí být vyplněno - není správný tvar
Potvrzení nového hesla - musí být vyplněno - hesla se neshodují
Heslo jsme úspěšně změnili.
OK
Zapomenuté heslo
E-mail - není v systému
Pokyny pro obnovu hesla pošleme
na uvedený email.
odběr newsletteru
E-mail - musí být vyplněno - musí být ve správném tvaru
Zaregistrujte se k odběru newsletteru. Pošleme Vám první email, kde si nastavíte, jaké informace Vás zajímají. Ať už jsou to slevové akce, recepty nebo tipy, kde nás můžete potkat.
Souhlasím se zásadami
zpracování
osobních údajů
Přihlásili jste se k odběru newsletteru. Děkujeme.
OK
změna údajů
Uložili jsme provedené změny.
OK
Poštovné
Vaši zásilku musíme rozdělit na více balíčků a tomu odpovídá vyšší poštovné.

x balíček do 5 kg ()
x balík do 10 kg ()
OK, Rozumím
Nad 1 500 Kč
doprava zdarma

Při objednávce nad 1 500 Kč máte dopravu zdarma. Ať Vám chutná!
OK, paráda

Domácí chléb s makovým olejem

Domácí chléb s makovým olejem
Domácí pečení nabralo zejména v době lockdownů a nouzových stavů na síle. Receptů a technik je samozřejmě plný internet, zejména kváskové pečení je do určité míry věda. My také rádi pečeme a do domácích chlebů jsou naše oleje a mouky skvělým doplněním. POkud doma pečete chleba/housky/rohlíky, určitě je vyzkoušejte. Recepty budeme přidávat postupně, tady je první - domácí chleba s makovým olejem.

Připravte si:
  • 500 g mouky (tmavá chlebová/směs žitné a špaldové)
  • 200 ml vody
  • 4 lžíce makového oleje
  • kelímek bílého jogurtu
  • sáček sušeného droždí
  • sůl, kmín
Klíčem k úspěchu je nechat dlouho chleba kynout a alespoň dvakrát přeložit a péct prvních deset, patnáct minut na 250 stupňů a pak stáhnout troubu, do které si dolů na starší plech přidáte trochu vody v hrnku (pokud nemáte parní troubu).
Čtěte
dále