Smazat položku z košíku?
Smazat
Storno
Přihlášení
Registrace proběhla úspěšně. Můžete se přihlásit.
E-mail - není v systému
Heslo - není platné
Zapomenuté heslo
Změna hesla
E-mail - není v systému
Původní heslo - není platné
Nové heslo (min. 8 znaků + min. 1 číslo) - musí být vyplněno - není správný tvar
Potvrzení nového hesla - musí být vyplněno - hesla se neshodují
Heslo jsme úspěšně změnili.
OK
Zapomenuté heslo
E-mail - není v systému
Pokyny pro obnovu hesla pošleme
na uvedený email.
odběr newsletteru
E-mail - musí být vyplněno - musí být ve správném tvaru
Zaregistrujte se k odběru newsletteru. Pošleme Vám první email, kde si nastavíte, jaké informace Vás zajímají. Ať už jsou to slevové akce, recepty nebo tipy, kde nás můžete potkat.
Souhlasím se zásadami
zpracování
osobních údajů
Přihlásili jste se k odběru newsletteru. Děkujeme.
OK
změna údajů
Uložili jsme provedené změny.
OK
Poštovné
Vaši zásilku musíme rozdělit na více balíčků a tomu odpovídá vyšší poštovné.

x balíček do 5 kg ()
x balík do 10 kg ()
OK, Rozumím
Nad 1 500 Kč
doprava zdarma

Při objednávce nad 1 500 Kč máte dopravu zdarma. Ať Vám chutná!
OK, paráda

Banánový chlebíček s čokoládou

Banánový chlebíček s čokoládou

Banánový chlebíček alias banana bread je klasika všech klasik. Na internetu najdete spoustu různých receptů, jak udělat ten nejlepší. A to by bylo, abychom také nepřispěli svojí troškou do mlýna.

 

Základem je mít doma hodně zralé banány, což není v našich podmínkách, kdy se banány dováží až bůhví odkud a rychle se kazí, až tak těžké. Náš recept patří k těm zdravějším - s použitím celozrnné i bezlepkové mouky, datlové pasty, kokosu a medu.

 

Nejprve smíchejte mokré suroviny:

  • 3 vejce
  • lžíci medu
  • 4-5 lžic makového oleje
  • hrnek kysaného podmáslí nebo mléka

 

Pak přidejte tři hodně zralé namačkané banány. Vše pořádně rozmíchejte ručně nebo v robotu.

 

Do vedlejší mísy si připravte suché ingredience:

  • 120 g hladké špaldové mouky
  • 80 g celozrnné pšeničné mouky
  • 2 lžíce kokosové mouky (můžete vynechat)
  • lžičku prášku do pečiva
  • lžičku soli
  • 60 g strouhaného kokosu
  • lžičku skořice

 

Vše smíchejte dohromady a podle toho, jak moc zralé (tedy i sladké) banány jste měli, přidejte více či méně sladidel.  Nám stačilo:

  • 2 lžíce třtinového cukru muscovado
  • lžíce až dvě datlové pasty

 

Formu na biskupský chlebíček si vyložte pečícím papírem, vlijte do ní připravené těsto a pečte cca 30 minut na 180 stupňů v horkovzdušné troubě.

Čtěte
dále